A purhab egészségre gyakorolt hatásai

A purhab egy kémiai reakció eredménye, azonban nincs negatív hatással az egészségre. Miután az összetevőinek a reakciója megtörtént, az eredmény egy teljesen semleges és ártalmatlan hab, ami sem emberben, sem állatban nem okoz kárt.

Az interneten rengeteg különféle információhoz lehet hozzájutni, azonban a felhasználók nyugodtan alkalmazhatják, hiszen a poliuretán rengeteg helyen előfordul az életünkben. Sokszor érintkezik a bőrünkkel, miközben nem is tudunk róla: ülésekben, cipőkben, táskákban, matracokban és gyerekjátékokban is.

A purhab, mint szigetelőanyag gyakran megjelenik a megszokott lemezek vagy panelek helyett, jól mutatja ezt a purmester.hu oldal is. A fújt hab minden kis résbe befér, pár perc alatt kitölti azt, majd megszilárdul. A tervezett szigetelést mindig szakembernek kell alkalmaznia, mivel az egyetlen veszély a fújás során lép fel.

Ha valaki belélegzi a habot, akkor az a tüdőben fog térfogatot változtatni, ami tényleg veszélyes lehet az emberre. Szerencsére ezt könnyedén elkerülhetjük, ha profira bízzuk a munkát, aki ismeri és betartja a kötelező biztonsági előírásokat. Ha pedig egyszer megszáradt, akkor onnantól kezdve nyugodtan megérinthetjük.

Veszélyes a lakókra vagy a dolgozókra?

Amikor szigetelőanyagot választunk, akkor nagyon fontos szempont szokott lenni az épület beltéri levegője. A lakók általában azt akarják, hogy ne tartalmazzon káros anyagokat, hiszen a jó lakhatásról van szó. A levegő minősége azonban számos tényezőtől függ, ami lehet a páratartalom, a szellőzés és az építőanyagok is.

Az épület szigetelése valójában nincs összefüggésben a belső környezettel, úgyhogy kár lenne a purhab miatt aggódnunk. Lehet, hogy a kémiai reakció előtt veszélyesebb anyagokból nyerik ki, azonban a reakció után semmilyen veszély nem marad fenn.

Az építkezők megszokták, hogy vannak illékony szerves vegyületek, viszont a purhab nem tartozik közéjük. Ha őszinték akarunk lenni, akkor a kibocsátása lényegesen alacsonyabb, mint más szigetelőanyagoké, arról nem is beszélve, hogy megakadályozza a gombák és a penész elszaporodását, tehát még inkább hozzátesz a lakók egészségéhez. A purhab levegőminőségre gyakorolt hatása annyira minimális, hogy bárki alkalmazhatja.

Mérgezővé válik, ha tűz üt ki?

Mi történik akkor, ha tűz üt ki? Tűz esetén a füst belégzése káros az egészségre és halálhoz is vezethet. Ennek a füstnek a toxicitása viszont több tényezőtől függ, a helyiség mérete, a hőmérséklet, a szellőztetés és a füstben eltöltött idő is befolyásolja, és csak ezután érkezik a szigetelőanyag. Szerencsére a purhab nem éghető anyag, úgyhogy nem fog részt venni a tűzben, tehát csak a szokásos füstmérgezés marad fenn, ami nem függ a purhabtól.

A purhabra európai jogszabályok vonatkoznak, amik garantálják a használatának a biztonságát. Ezek a rendeletek világosan kimondják, hogy a poliuretán nem mérgező, és nincs semmilyen hatással az egészségre, nem bocsát ki káros anyagokat és nem táplálja az égést. Ha ehhez hozzávesszük, hogy tökéletesen kiküszöbölhetjük a hőhidakat, így a penészgombától is megszabadulunk, akkor érteni fogjuk, hogy miért alkalmazzák egyre többen.

Megosztás

Mást is olvasnál? Nézz körül írásaink között

A kerti medence építés lehetőségei

2021. november 19.|

A medence építés első lépése a módszer kiválasztása. Nem mindegy, hogy egy előre megvásárolt medencét fogunk elhelyezni az udvar közepén, vagy inkább süllyesztett medencét választunk, ahol építkezésre is szükség lesz.

Az úszás egészségügyi hatásai

2021. november 3.|

Amellett, hogy az úszás kifejezetten jól hat az izmokra és az ízületekre, segít abban is, hogy jobban gondoskodjunk magunkról. Az úszás egészségügyi előnyei kétségtelenül sokrétűek. Ez azért van így, mert úszás közben a test több

Kártevők a mezőgazdaságban

2021. szeptember 30.|

A mezőgazdaság rengeteg növényt takar, így a kártevők száma is folyamatosan változik. A kalászos növények termesztése mára hagyománynak számít, ezzel együtt pedig a kártevőket is megszoktuk. A gabonafélék kártevői.