Baktériumok, vírusok és gombák ellen hogyan fertőtlenítsünk?

A fertőtlenítés nemcsak a koronavírus járvány miatt fontos, számos más vírus, gomba és baktérium okozhat megbetegedést, amik ellen érdemes fertőtlenítéssel védekezni, vagy a betegség lefolyása után megtisztítani tőlük a lakást. A fertőtlenítés természetesen nemcsak a bútorokat és a használati tárgyakat érintheti, hanem akár a levegőt is.

Ma már számos megoldás van erre, és sokan a mindennapi életben is használják őket, nemcsak a járvány időszakába. A fertőzések ellen vegyszeresen és vegyszermentesen is lehet védekezni.

Mindegy melyik módszert választjuk, a fontos az, hogy a járvány időszakában, vagy ősszel, amikor a megfázás és az influenza a legjobban terjed, mindent tegyünk meg, hogy a vírus, baktériumok és gombák ne okozhassanak problémát és megbetegedést.

Sokan természetesen csak a vírusokra és a baktériumokra gondolnak, pedig a gombák is felüthetik a fejüket a hűtőszekrénytől kezdve a fürdőszobáig. Természetesen azon túl, hogy megteszünk mindent azért, hogy meg se jelenhessenek, a fertőtlenítés is egy fontos lépés ennek érdekében.

Vegyszerekkel vagy vegyszerek nélkül?

A fertőtlenítésre manapság már rengeteg lehetőség van. Először is érdemes eldönteni, hogy mit szeretnénk fertőtleníteni. A kezünktől, a használati tárgyakon át a levegőig sokféle lehetőség közül választhatunk. Vásárolhatunk bolti készítményeket, melyből ma már rengetegféle van. Érdemes alaposan megfigyelni a tartalmukat, illetve a használati utasításokat.

A kézfertőtlenítő szerek és fertőtlenítő szappanok esetében arra érdemes figyelni, hogy a készítmény az egészséges baktériumflórát ne károsítsa.

Emellett azonban választhatunk természetes módszereket is. Számos olyan házi szert vethetünk be ugyanis, ami amellett, hogy hatékonyan távolítja el a szennyeződések mellett a vírusokat, a baktériumokat és a gombákat, még a környezetet sem károsítja. Ilyen például az ecet, ami egy nagyon univerzális ház megoldás.

Számos házi tisztítószernek ez az alapja, teljesen természetes, emellett pedig hatékony módszer. A levegő fertőtlenítésére a teafa, illetve a citrom lehet jó megoldás illóolaj formájában. 

Mit tud az ózongenerátor? 

A vegyszermentes fertőtlenítése egy nagyon modern megoldás az ózongenerátor. Nagy előnye, hogy nem roncsolja a felületeket, emellett az ózon előállítása is könnyű, illetve teljes mértékben környezetbarát. Az ózonnal történő légtisztítás nagyon egyszerű, nincs hozzá szükség külön tanfolyamra, vagy képzettségre.

Csak a szükséges óvintézkedéseket kell pontosan betartani, így nem lesz semmilyen káros hatás sem ránk, sem pedig a környezetre nézve. Mivel az ózon minden élő szervezetre hatást gyakorol, emiatt minden növényt és háziállatot el kell távolítani onnan, hol a fertőtlenítést végezzük.

A kezelés után fontos egy alapos fertőtlenítés is. Az ózongenerátor többféle módon érhető el. Lehet ózongenerátoros tisztítást rendelni vagy készüléket bérelni, de ma már otthoni használatra is választhatunk kisebb berendezéseket, így bármikor végezhetünk fertőtlenítést az otthonunkba is.

Megosztás

Mást is olvasnál? Nézz körül írásaink között

Küzdelem a maszk okozta pattanások ellen

2022. július 5.|

Lassan teljesen megszokjuk, ha maszkot kell viselnünk, mondhatni a hétköznapok részévé vált. Ha azonban hosszú ideig kell viselnünk, akkor számolnunk kell bizonyos következményekkel, például a bosszantó pattanásokkal.

Strandolj okosan! Nőgyógyász tanácsai az egészséges fürdőzéshez

2022. június 7.|

Felfázást és húgyúti betegségeket is okozhat a vizes ruhás napozás. A nyári melegben nincs is jobb annál, mint amikor valaki fürdőzéssel kapcsolódik ki. Legyen szó úszómedencéről, gyógy- vagy természetes vizekről, néhány alapvető szabályt érdemes betartanunk