Egy érdekes biztonsági intézkedés az idősek egészsége érdekében

Az otthoni videókamerás megfigyelés manapság az egyik legfontosabb tényező ahhoz, hogy nyugodtan élhessük az életünket, különösen akkor, ha egy időre el kell mennünk, vagy akár akkor is, ha a hegyekben vagy a tóparton lévő második otthonunkba utazunk.

A betöréstől való félelem mindig jelen van az életünkben, különösen az utóbbi hónapokban, amikor szinte mindennap hallani újabb és újabb esetekről.

De mi van, ha azt mondjuk, hogy a kamerák más célt is szolgálhatnak? Gondoljunk egy kicsit az idősebb hozzátartozóinkra. Hogyan lehetünk biztosak abban, hogy nem estek el? Tényleg értesíteni tudnak minket, ha valami baj van? Muszáj naponta háromszor telefonálnunk, hogy biztosak legyünk a jólétükben? Ha jobban belegondolunk, akkor a videókamera olyan extra előnyökkel jár, amit a szüleink és nagyszüleink is értékelni fognak. A Prosegur összegyűjtötte, hogy miért érdemes ezt a rendszert választani.

Mindig legyünk résen az IP-kamerákkal

Ha IP-kamerákat szerelünk fel, akkor minden helyiséget gyorsan és egyszerűen ellenőrizhetünk. Láthatjuk, hogy mit csinál a család (ha bent vannak), hogy mi a helyzet a háziállatokkal, és még azt is, hogy vannak-e furcsa zajok. Mindezt az interneten keresztül élő videó- és hangjelzéssel, amelyet egy okostelefonon vagy táblagépen lévő alkalmazással követhetünk nyomon, amihez mindössze internetkapcsolatra van szükség. Innentől kezdve bárhol lehetünk, biztosan látni fogjuk, ha az idősebb családtagok segítségre szorulnak.

A gyors vásárlás előtt azonban jó tudni, hogy nem minden IP-kamera kínálja ugyanazokat a funkciókat. Némelyikük HD vagy Full HD felbontást tartalmaz, mások automatizáltak, hogy 360 fokot fedjenek le, más modellek a felhőt használják, így nem kell portokat nyitni a routeren, és a használat is sokkal egyszerűbb, végül vannak olyan IP-kamerák is, amelyek infravörös éjjellátást és akár teljes színt is tartalmaznak. Nagyon fontos a megfelelő IP-kamera gyártójának és modelljének kiválasztása.

Mi az az IP-kamera?

Az IP-kamerák Wi-Fi-n vagy kábelen keresztül csatlakoznak az otthoni routerhez, és az IP internetprotokoll szerint működnek. A gyártók könnyen használható alkalmazásokat biztosítanak az IP-kamerához való távoli csatlakozáshoz, ami telepíthető mobilra, táblagépre vagy elérhető a böngészővel, hogy az élő közvetítést bárhonnan nézhessük.

Nem szabad összetévesztenünk a webkamerát az IP-kamerával. Az előbbihez számítógépre van szükség, hogy bármilyen videót láthassunk az interneten. Az IP-kamerák közvetlenül a hálózathoz csatlakoznak, tehát függetlenül működnek a számítógéptől, mivel olyan komponensekkel rendelkeznek, mint a képérzékelő, a processzorok és a memória, ami gyakorlatilag egy miniszámítógéppé teszi őket, amely kifejezetten a videófelügyeletért felelős.

Mit kínál az IP-kamera a távoli megfigyeléséhez?

Egy IP-kamerával a nyaralás vagy a munka helyszínéről is megfigyelhetjük a házat, mivel számos hasznos funkcióval rendelkezik. Az IP-kamerák néhány jellemzője, hogy tömörítik a videót, így az okostelefonról is hozzáférhetünk, és különböző szögekből nézhetjük a képeket, hogy minden kisebb zugot lássunk. Ez azért is fontos, mert ha az idős személy a fürdőben tartózkodik (ahol alapból nincs kamera), akkor még mindig beleshetünk a félig nyitott ajtón, és biztosan észrevesszük, ha véletlenül elesett.

Azt is lehetővé teszi, hogy a belső memóriájában tárolt eseményeket bármikor és távolsági korlátozás nélkül megtekinthessük. Akár több ezer kilométerre is lehetünk, mégis valós időben látunk mindent, ami otthon történik. Ezek a kamerák kiváló minőségű videókat készítenek, mivel tartalmaznak egy tömörítő chipet, amely minden egyes rögzített képet úgy készít elő, hogy azok az internet előnyeit kihasználva és az átvitelt végző számítógépen keresztül elérhetőek legyenek.

Az IP-kamerák jelenleg nagy keresletnek örvendenek, mivel nagyon kevés pénzből garantálnak biztonságot és nyugalmat. Sokkal olcsóbbak, könnyen telepíthetők, és nem igényelnek különösebb karbantartást, csak az otthoni internetkapcsolathoz kell csatlakoztatnia őket. Nem igényelnek kábeleket, így bárhol elhelyezhetjük, és más biztonsági rendszerrel is integrálhatók. Ha éjszaka van, és nincs bekapcsolva a világítás, akkor is láthatunk mindent, mivel bizonyos IP-kamerák infravörös technológiával rendelkeznek.

Megéri a beszerelés?

Tény, hogy egy bizonyos kor felett nem lehet elkerülni a betegségeket, a balesetek száma azonban lényegesen lecsökkenthető. Ettől függetlenül nem mindenki szereti, ha naponta a nyakára járnak, és sokkal jobban élvezi az egyedüllétet. Ha valamelyik rokonunk szeretne egyedül gondoskodni magáról, akkor nem marad más választásunk, mint a rendszeres ellenőrzés. Egy IP-kamera viszont megkönnyíti a feladatunkat, mivel tényleg bármikor rá tudunk nézni a szerettünkre. Ha nem veszi fel a telefont, ha nem hallja meg a kapucsengőt, vagy ha egyszerűen gyanúsan mozdulatlan. Ráadásul az sem utolsó szempont, hogy az esetleges betolakodókat is könnyebben nyakon csíphetjük.

Megosztás

Mást is olvasnál? Nézz körül írásaink között

Küzdelem a maszk okozta pattanások ellen

2022. július 5.|

Lassan teljesen megszokjuk, ha maszkot kell viselnünk, mondhatni a hétköznapok részévé vált. Ha azonban hosszú ideig kell viselnünk, akkor számolnunk kell bizonyos következményekkel, például a bosszantó pattanásokkal.

Strandolj okosan! Nőgyógyász tanácsai az egészséges fürdőzéshez

2022. június 7.|

Felfázást és húgyúti betegségeket is okozhat a vizes ruhás napozás. A nyári melegben nincs is jobb annál, mint amikor valaki fürdőzéssel kapcsolódik ki. Legyen szó úszómedencéről, gyógy- vagy természetes vizekről, néhány alapvető szabályt érdemes betartanunk